首页 > 学术讲座 > 文章详情

澳大利亚悉尼科技大学路节教授学术报告:Ten new developments in recommender systems

来源: 计算机学院 | 发表时间: 2017-05-09 | 浏览次数: 106

报告人:澳大利亚悉尼科技大学路节教授

地点:仙林校区计算机学科楼327会议室

主办单位:计算机学院、软件学院、网络空间安全学院和科研院联合主办

主持人:李涛教授

报告时间: 201751214:00

摘要: This talk will first introduce some popular recommendation models and approaches. It will then present ten recent developments by our Decision Systems and e-Service Intelligence (DeSI) lab in recommender systems, including trust-enhanced recommender systems, fuzzy recommender systems, tree-structured recommender systems, group recommender systems and recommender systems virtualization. Finally it will give few real-world applications of recommender systems in e-business intelligence.

路节教授是悉尼科技大学工程与信息学院科研副院长,人工智能中心主任。她现任国际杂志Knowledge-Based Systems (Elsevier) 的主编,国际杂志International Journal of Computational Intelligence Systems的主编和多个IEEE期刊的副主编。她任澳大利亚国家研究委员会(ARC)委员(计算机与工程领域)。路节教授目前已经出版专著5部,在各种国际期刊及会议上发表文章400多篇,获得了8次澳大利亚创新研究基金项目以及几十次其它项目,曾十多次被国际会议邀请做大会报告, 并且担任各类大会主席十多次。